Цілу зиму будете ласувати свіжими ягодами: ефективний метод зберігання вишні, який прийшов до нас з Грузії
Цілу зиму будете ласувати свіжими ягодами: ефективний метод зберігання вишні, який прийшов до нас з Грузії

Цілу зиму будете ласувати свіжими ягодами: ефективний метод зберігання вишні, який прийшов до нас з Грузії

Багато господинь заготовлюють фрукти традиційним методом консервації, проте термічна обробка може позбавити ягоди багатьох корисних властивостей. Розповімо вам про унікальний грузинський метод зберігання вишні, який дозволить насолоджуватися свіжими ягодами і взимку.

Цей спосіб, яким поділилися автори каналу «Грузинська кухня», не тільки дозволяє зберегти ягоди свіжими, але й зберігає сирий вишневий сироп, який можна використовувати для приготування напоїв або десертів. Метод підходить для тих, хто хоче зберегти максимальну кількість корисних речовин у ягодах.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Підготовка вишні

Перший етап — це ретельне миття вишні. Після цього необхідно видалити кісточки, щоб ягоди були готові до подальшого оброблення.

Цукор — ключовий інгредієнт цього методу. Для зберігання вишні необхідно взяти цукор у пропорції 1:1. Тобто на кожен кілограм вишні потрібно стільки ж цукру.

Процес приготування

  • Вишню засипають цукром і залишають за кімнатної температури приблизно на добу. Це необхідно для того, щоб цукор повністю розчинився. Періодично ягоди слід перемішувати, щоб прискорити процес.
  • Після того, як цукор розчинився, отриману масу потрібно розділити на дві частини. Ягоди перекласти в контейнер, а сироп залити в пластикові пляшки.
  • Ягоди та сироп потрібно помістити в морозильну камеру. Важливо, що після заморозки вишня залишиться м'якою, а сироп лише трохи загусне, що полегшує його використання.

    Цілу зиму будете ласувати свіжими ягодами: ефективний метод зберігання вишні, який прийшов до нас з Грузії - Фото 2
    Заготовка вишні. Скрін:youtube

Цей метод дозволяє насолоджуватися свіжими вишнями та сиропом серед зими. Ягоди можна використовувати для приготування десертів, випічки або як самостійний десерт. Сироп ідеально підходить для напоїв, маринадів або як доповнення до морозива та інших десертів. Зберігайте корисні властивості фруктів і додайте нові смаки до вашого зимового раціону.

Раніше ми розповідали про Топ заморожених овочів, які треба завжди мати у морозилці

Також, Як черешня може змінити здоров'я: факти про які ви навіть не знали

Джерело матеріала
loader
loader