Як поліпшити роботу дитячого мозку: у раціон дитини слід додати лише один продукт
Як поліпшити роботу дитячого мозку: у раціон дитини слід додати лише один продукт

Як поліпшити роботу дитячого мозку: у раціон дитини слід додати лише один продукт

Дослідники виявили, що діти, які регулярно споживають продукти одного типу, краще справляються з розв'язанням проблем, запам'ятовуванням і утриманням уваги.

У юному віці нам може бути складно утримувати увагу на чомусь одному, проте тепер вчені виявили, що всього один вид продуктів здатний значно поліпшити роботу дитячого мозку, даючи їм змогу краще впоратися з розв'язанням проблем, а також краще запам'ятовувати дані й утримувати увагу, пише Express.

За словами докторанта нейробіології Університету Іллінойсу Айли Брістіної, вони з колегами виявили, що інгредієнт, який міститься в певному типі харчових продуктів, схоже, пов'язаний із покращенням здоров'я мозку у дітей шкільного віку. Результати нового дослідження показують, що діти, які вживають соєві продукти, демонстрували поліпшення когнітивних здібностей, таких як пам'ять і розв'язання проблем. Вчені вважають, що вся справа в наявності ізофлавонів у цьому типі продуктів.

У Фокус. Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу науки!

Зазначимо, що ізофлавони — природні сполуки, що містяться в таких рослинах як соя. У новій роботі Брістіної та її команди взяли участь 128 дітей віком від 7 до 13 років. Команда порівняла раціон реципієнтів з їхніми когнітивними здібностями, використовуючи різні тести, зокрема вчені виміряли увагу, швидкість і записи мозкових хвиль дітей.

За словами Брістіної, раніше жодне дослідження не вивчало зв'язок між ізофлавонами сої та когнітивними здібностями дітей, використовуючи ЕЕГ та аналогічні методи реєстрації електричної активності мозку.

Результати дослідження свідчать про те, що діти, які регулярно споживають соєві продукти, здатні довше концентруватися і швидше обробляють інформацію. Команда зазначає, що споживання сої серед реципієнтів коливалося від 0 до 35 мг/день. Для порівняння: порція соєвого молока на 8 рідких унцій містить близько 28 мг ізофлавонів, порція тофу містить близько 35 мг, едамаме, приготований на пару, містить близько 18 мг ізофлавонів.

Брістіна зазначає, що сьогодні вони з колегами перейшли до клінічних випробувань, щоб краще зрозуміти зв'язок між споживанням соєвих продуктів і когнітивними здібностями. Зокрема, вчені планують дізнатися більше про те, як вживання сої впливає на статеві гормони, метаболічне здоров'я і здоров'я кишківника дітей.

Учені також склали список соєвих продуктів, які варто включити в раціон дітей:

  • тофу;
  • едамаме;
  • соєве молоко;
  • темпе — ферментований соєвий продукт;
  • місо;
  • соєвий йогурт;
  • соєвий білок;
  • соєве борошно;
  • соєве м'ясо;
  • натто — ферментовані соєві боби.

Раніше Фокус писав про те, що діти дійсно розумніші за батьків: вчені зробили незвичайне відкриття.

Важливо! Ця стаття ґрунтується на останніх наукових і медичних дослідженнях і не суперечить їм. Текст має виключно інформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу обов'язково зверніться до лікаря.

Теги за темою
Діти Здоров'я дослідження вчені
Джерело матеріала
loader
loader