Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг
Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

Замість класичної яблучної шарлотки можна приготувати вишуканий корнуельський пиріг. В ньому дуже багато фруктів, а також пухке та дуже ніжне тісто. Особливість технології в тому, що в тісто потрібно вмішати збиті білки.

Ідея приготування корнуельського яблучного пирога опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas v в Instgaram. Фрукти потрібно нарізати дольками.

Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана – 200 г
  • борошно – 280 г
  • розпушувач – 12 г
  • яблука – 3-5 шт. (залежить від розміру)
  • дрібка цукру та кориці для посипки

Спосіб приготування:

Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

1. Жовтки відділити від білків.

2. До жовтків додати цукор та збивати 2 хвилини.

3. Розтопити вершкове масло.

Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

4. Додати до жовтків (масло не має бути дуже гаряче), перемішати.

5. Додати сметану і перемішати.

6. Всипати борошно та розпушувач.

Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

7. Замісити туге тісто.

8. Білки збити з дрібкою солі до піків та вмішати у тісто.

Краще за шарлотку: як приготувати корнуельський яблучний пиріг

9. Викласти тісто у форму та зверху розкласти нарізані яблука.

10. Посипати цукром та корицею.

11. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

12. Після випікання дати охолонути 15 хвилин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Галета з яблуками
  • Шарлотка з яблуками
  • Булочки з яблуками
Джерело матеріала