Польща планує виробляти електроенергію для України - Туск заявив як саме
Польща планує виробляти електроенергію для України - Туск заявив як саме

Польща планує виробляти електроенергію для України - Туск заявив як саме

Польща працює над тим, щоб спалювати польське вугілля, не сплачуючи за викиди, а вироблену електроенергію за європейські гроші передавати Україні.

Польща планує передавати Україні електроенергію, яку отримуватиме від спалювання польського вугілля без виплат за викиди у повітря шкідливих речовин. Про це прем'єр-міністр ПольщіДональд Туск заявив під час зустрічі із українським президентом Володимиром Зеленським.

"Питання про енергетику має вирішальне значення. Ми зараз працюємо над цим у Польщі, і наші фахівці обговорюють те, як ми можемо безпосередньо допомогти електропостачанню України перед настанням зими", - сказав Туск.

Туск заявив, що в Україні всі енергетичні об'єкти перебувають під загрозою атаки Росіян. Прем'єр Польщі наголосив, що в його країні є велика кількість вугілля, яке Польща планує спалювати, проте не хоче платити за шкідливі викиди в атмосферу, саме тому Туск вважає, що Європа компенсує ці витрати в обмін на те, щоб енергоміст спрямовувати до України.

За його словами, "загалом проблему з електроенергією це звісно, не вирішить, але може хоча б частково допомогти Україні пережити цю важку зиму".

"І ми заохочуватимемо всіх наших партнерів до пошуку креативних ідей (для підтримки української енергетики - ред.)", - додав Туск.

Відносини Польщі та України

Від початку повномасштабної війни Росії проти України Польща є одним із найнадійніших союзників України. Президент України Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом у Варшаву.

Нагадаємо, під час зустрічі польський премʼєр Дональд Туск допустив можливість збиттяросійських ракет над територією України, якщо ті летять у напрямку Польщі.

Також Україна та Польща домовилисяпро формування з громадян України, які перебувають на території країн ЄС, добровольчого військового підрозділу.

Джерело матеріала
loader
loader