Назвали препарат, який ефективніший для схуднення, ніж популярний Ozempic
Назвали препарат, який ефективніший для схуднення, ніж популярний Ozempic

Назвали препарат, який ефективніший для схуднення, ніж популярний Ozempic

Деталі дослідження

Висновки опублікували в журналі JAMA Internal Medicine. Учені проаналізували вплив цих двох ін'єкційних препаратів на втрату ваги понад 18 тисяч людей в період з травня 2022-го по вересень 2023 року.

Середній вік учасників, які до слова, усі були американцями, становив 52 роки. Більшість з них були жінками, а їхня середня вага становила 110 кілограмів. 52% учасників мала діабет 2-го типу.

Більшість з них, які приймали препарати Ozempic та Mounjaro, через рік від початку дослідження втратили не менш як 5% ваги. Втім, учаники групи, яка використовувала препарат від Eli Lilly, відзначали більшу ймовірність скинути кілограми, а їхнє схуднення виявилось більш суттєвим.

Майже 82% групи Mounjaro втратили від 5% загальної ваги, у той час коли група Ozempic – 67%. Також серед людей, які використовувати Mounjaro, більше учасників втратили понад 10% загальної маси тіла (62% проти 37% – для Ozempic),
– ідеться у дослідженні.

Перспективи препарату Mounjaro

Попередньо учені уже фіксували результати, які вказували на вищу ефективність Mounjaro щодо втрати понад 15% ваги: в групі Mounjaro – 42%, а в Ozempic – лише 18%.

Як щодо побічних реакцій

Науковці відзначили, що вища ефективність препарату у зменшенні ваги ніяк не корелювала із частотою побічних ефектів для групи Mounjaro, порівняно з Ozempic.

У ході дослідження було встановлено, що основними побічними ефектими для препаратів класу GLP-1 є розлад шлунка, запаморочення та дещо підвищений пульс

У рідкісних випадках препарати для схуднення можуть стати причиною кишкової непрохідності та панкреатиту. Натомість вони можуть знизити ризик серцевих нападів та інсультів.

Теги за темою
Здоров'я Медицина
Джерело матеріала
loader
loader