Сповільнюють старіння: які продукти слід додати до раціону після 30 років
Сповільнюють старіння: які продукти слід додати до раціону після 30 років

Сповільнюють старіння: які продукти слід додати до раціону після 30 років

Пояснила тонкощі харчування після 30 років фітнес-тренерка Марія Копач. За її словами, щоб сповільнити процес старіння після 25 років, підтримувати розумові здібності, молодість і залишатись здоровим, потрібно додати до раціону низку корисних продуктів.

Які продукти потрібно їсти після 30 років

  • Ягоди темного кольору

Темні якгоди, як от ожина, лохина, смородина, малина, полуниця містять багато антиоксидантів, які допомагають боротися з шкідливими вільними радикалами в організмі, а відтак запобігають руйнуванню клітин, стимулюють їх регенерацію.

  • Білкові продукти

Чудовим джерелом білка є рослинні продукти, зокрема, сочевиця, горох, квасоля, нут, горіхи, тофу, соя. Не слід пояснювати, що білок є основним будівельним матеріалом, а тому нам необхідно контролювати його норму. Саме білок допомагає відновленню зношених клітин і сповільнює зменшення м'язової тканини.

  • Джерела Омега-3

Вони мають потужну протизапальну дію, борються з запаленнями різного характеру, покращують когнітивні навики, увагу та концентрацію. Тому додайте до свого раціону оселедець, скумбрію, лосось, форель, сьомгу, минтай, горіхи, насіння.

Теги за темою
Здоров'я Здорове життя Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader