Єрмак оцінив підсумки візиту Моді до України
Єрмак оцінив підсумки візиту Моді до України

Єрмак оцінив підсумки візиту Моді до України

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак прокоментував історичний візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України, який відбувся 23 серпня 2024 року.

"Це перший в історії візит індійського прем'єра до нашої країни", - наголосив Єрмак.

За його словами, головними темами зустрічі стали економічна співпраця, аграрний сектор, оборонна галузь та Формула миру. Єрмак зазначив: "Президент Володимир Зеленський і Нарендра Моді підписали документи про співпрацю в галузях медицини, сільського господарства, гуманітарної допомоги та культури".

Під час переговорів особливу увагу приділили принципам ООН. "Лідери обговорили важливість захисту принципів ООН, зокрема, територіальної цілісності, яка є незмінною позицією Індії", - підкреслив керівник ОП.

Єрмак також повідомив про запрошення від Зеленського: "Президент висловив вдячність Індії за участь у першому Саміті миру та запросив Моді до участі у другому, підкреслюючи важливість дипломатичних зусиль у цьому напрямку".

Щодо оборонної співпраці Єрмак зазначив: "Індія вже обрала українські силові установки для своїх бойових кораблів. Взаємна зацікавленість у розвитку цього напряму тільки зростає, і найближчим часом в Індії планується друге засідання спільної робочої групи".

На завершення Андрій Єрмак підкреслив: "Індія, як одна з ключових держав світу, послідовно виступає за мирне врегулювання конфліктів. Її інтереси повністю співпадають з українськими у прагненні стабілізувати глобальну систему безпеки".

Нагадаємо, Україна та Індія домовились про розширення співпраці в різних сферах: спільна заява.

Теги за темою
Володимир Зеленський Андрій Єрмак
Джерело матеріала
loader
loader