Салліван прибув до Китаю для офіційних переговорів
Салліван прибув до Китаю для офіційних переговорів

Салліван прибув до Китаю для офіційних переговорів

Салліван прибув до Китаю для офіційних переговорів

Візит відбувається на тлі виборів у США, які вносять невизначеність у відносини між країнами.  

Радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван у вівторок, 27 серпня, прибув до Пекіна з триденним візитом — дві найбільші економіки світу намагаються врегулювати суперництво шляхом діалогу, повідомляє Bloomberg.

Салліван став першим американським радником з національної безпеки, який відвідав Китай з 2016 року. Він зустрінеться з главою китайського МЗС Ван І.

Очікується, що Салліван, зокрема, висловить занепокоєння щодо підтримки Китаєм РФ на тлі війни проти України, а також підтвердить позицію Вашингтона щодо Південно-Китайського моря і Тайваню.

Представники китайського лідера Сі Цзіньпіна тим часом порушать питання, пов'язані з Тайванем, який Китай вважає своєю територією, а також питання про заходи США проти Пекіна, включаючи тарифи, експортний контроль і санкції.

Салліван і Ван зустрічаються віч-на-віч кожні кілька місяців у межах зусиль Байдена, спрямованих на збереження відкритих ліній зв'язку, попри напруженість між країнами. Поїздка Саллівана відбувається за кілька місяців до президентських виборів у США в листопаді: кандидати від обох партій зайняли жорстку позицію щодо Китаю.

ЗМІ також писали, що Салліван та Ван І закладуть основу для потенційної “фінальної” зустрічі між Байденом і Сі Цзіньпіном пізніше цього року, за підсумками їхнього саміту в Каліфорнії торік у листопаді.

Джерело матеріала
loader
loader