Перезавантаження уряду: Кулеба і Стефанішина отримали нові посади в Кабміні
Перезавантаження уряду: Кулеба і Стефанішина отримали нові посади в Кабміні

Перезавантаження уряду: Кулеба і Стефанішина отримали нові посади в Кабміні

Ольга Стефанішина очолить Мін'юст, при цьому залишиться віцепрем’єркою з питань євроінтеграції. А Олексій Кулеба перейшов з Офісу президента на вакантну посаду керівника Мінрегіону.

У четвер, 5 вересня, Верховна Рада України призначила заступника керівника Офісу президента України Олексія Кулебу віцепрем'єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад, територій та інфраструктури. Результати голосування опублікував народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

Це кадрове рішення підтримали 240 парламентарів. Голоси по фракціях розподілилися наступним чином:

  • 167 — "Слуга народу";
  • 11 — "Батьківщина";
  • 17 — "Платформа за життя та мир";
  • 1 — "Голос";
  • 14 — "Відновлення України";
  • 8 — "Партія "За майбутнє";
  • 16 — "Довіра".
Голосування за призначення Олексія Кулеби

Як зазначив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, Кулеба фактично очолив три відомства. Міністерство розвитку громад та інфраструктури згодом планують розділити, хоча його лише об’єднали у 2022 році.

До Кулеби відомство очолював Олександр Кубраков, якого звільнили у травні цього року. Відтоді обов'язки міністра були покладені на Василя Шкуракова.

Що відомо про Олексія Кулебу

Олексію Кулебі — 41 рік. Він магістр міжнародної економіки і кандидат наук з державного управління. Обіймав керівні посади в ТОВ "Asper Естейт" і департаменті міського благоустрою Київської міськради. А також викладав в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова.

У 2021 році був призначений першим заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

У травні 2022 року був призначений головою Київської ОДА. А з січня 2023 став заступником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Олексій Кулеба
Фото: Офіс президента

Призначення Ольги Стефанішиної

Народні депутати також призначили Ольгу Стефанішину на посаду віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністерки юстиції. Відповідне рішення підтримали 253 парламентарі, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Голосування за призначення Ольги Стефанішиної
Фото: Telegram/Ярослав Железняк

Напередодні ВРУ відставку Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, а Дениса Малюську звільнили з посади міністра юстиції.

Нагадаємо, 4 і 5 вересня Верховна Рада України проводить кадрові зміни в уряді. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що понад 50% чисельності Кабінету міністрів зазнають змін.

Зокрема депутати підтримали звільнення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Його на посаді замінив Андрій Сибіга.

Теги за темою
Україна Верховна Рада Кабмін парламент призначення голосування
Джерело матеріала
loader
loader