Корм для худоби? Чому європейці та американці не їдять гречку
Корм для худоби? Чому європейці та американці не їдять гречку

Корм для худоби? Чому європейці та американці не їдять гречку

Без гречки дуже складно уявити більшу частину української кухні. І звичайно, що для дуже великої кількості українців - це улюблена крупа. Тим не менш, багато жителів європейських країн не поділяють наше кохання в цій "золотій" крупі.

Не можна сказати, що в їх магазинах звична коричнева крупа зовсім відсутня, але на столах вона нечасто буває. Це зауважує багато українських переселенців.

Давайте розбиратися, чому ж у Європі не їдять гречану крупу.

Гречаний плов, скріншот: YouTube
Гречаний плов, скріншот: YouTube

Чому гречку не їдять у Європі та Америці

Не можна сказати, що європейці зовсім не знають про гречку. У Франції, Німеччині та інших країнах популярні страви з гречаної крупи – млинці, тістечка, печиво та хліб. У магазинах гречку можна купити в зеленому (несмаженому) вигляді - її люблять прихильники здорового харчування та діабетики. Продається і коричнева крупа, але не користується великим попитом.

Гречана каша. Фото: youtube
Гречана каша. Фото: youtube

Щоб розібратися, чому так сталося, заглибимося в історію гречки. Батьківщиною цієї культури вважається Китай. В Україні ця крупа популярна упродовж багатьох століть. Українці дізналися про неї від скіфів та сарматів, а ті запозичили гречку у кочових азійських племен. Особливо популярною каша стала після навали Батия.

У країнах Європи, які не входили до складу Золотої Орди, звичка їсти гречану кашу не склалася. Багато європейців не знали про гречку або вирощували її в невеликих кількостях, віддаючи перевагу звичним пшениці та житу. До того ж, для них незвичним є специфічний гречаний смак.

Таким чином, основна причина, чому в інших країнах не їдять гречку, - це відсутність багатовікової звички вживання гречаної каші. Немає традиції – немає й попиту товар. А отже, агрохолдинги не вирощуватимуть непопулярну крупу у великих обсягах.

Ось чому в Європі гречку сприймають швидше як корм для худоби, а на обідньому столі вважають дивиною.

Раніше повідомлялося, кому краще утриматися від персиків та абрикосів: як вони впливають на здоров'я.

Також, і в чай, і в суші: лікар шокувала цими властивостями імбиру, чи можна їсти щодня.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader