Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені
Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

Баклажани, які зараз можна знайти абсолютно скрізь, дуже смачно використати для приготування брускет. Щоб зробити таку закуску, овочі потрібно запекти. Вони достатньо м'ясисті, мають насичений смак, тому закуска вийде дуже ситною. 

Ідея приготування закусочних брускет з баклажанами опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком nata.cooking в Instagram.Ідеально довнюють картину перець, томати і фета.

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 шт.
  • солодкий перець – 2 шт.
  • часник – 1 головка (можна без)
  • томати
  • сир фета або бринза
  • базилік
  • сіль, перець
  • оливкова олія
  • гречаний багет

Спосіб приготування:

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

1. Овочі перекласти у форму для запікання, полити олією, посолити та відправити в духовку.

2. Запікати за температури 200 градусів 30 хвилин до підпалин, режим конвекції.

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

3. Охолодити до кімнатної температури, почистити від шкірки, насіння та нарізати невеликими шматочками.

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

4. Додати нарізані томати, листочки базиліку.

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

5. Вичавити часник, посолити, поперчити, полити оливковою олією і добре перемішати.

Сезонні брускети із запеченими баклажанами: обов'язково приготуйте закуску цієї осені

6. Готову закуску викласти на підсмажений багет, зверху додати фету.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Закуска на крекерах
  • Закуска з крабових паличок
  • Закуска з листкового тіста та червоної риби
Джерело матеріала
loader
loader