Класичні пончики зазвичай готують на сковорідці. Але такі вироби виходять досить жирними та калорійними. Тому значно краще буде приготувати вироби в духовці.
Ідея приготування пухких пончиків опублікована на сторінці нутриціологині Марії Царинкоської (health blogpp) в Instagram. В основі кисломолочний та твердий сир.
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 5% – 200 г
- сир твердий – 50 г
- яйця – 1 шт.
- борошно пшеничне вищого сорту – 50 г
- спеції – за смаком
Спосіб приготування:
1. До сиру додати яйця і борошно.
2. Натерти туди ж твердий сир.
3. Всипати необхідну кількість спецій.
4. Все добре перемішати.
5. Вологими руками сформувати кружечки.
6. Посередині зробити отвір.
7. Випікати на пергаменті (можна змастити олією) в духовці 25 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:
- Пончики з джемом
- Пончики дріжджові
- Пончики на кефірі