Шольц зробив дивну заяву на тлі чуток про скандальний «план заморозки війни»
Шольц зробив дивну заяву на тлі чуток про скандальний «план заморозки війни»

Шольц зробив дивну заяву на тлі чуток про скандальний «план заморозки війни»

Раніше ЗМІ публікували так званий мирний план Шольца, який передбачав зупинення бойових дій по нинішній лінії бойового зіткнення.

Канцлер ФРН Олаф Шольц зробив двозначну заяву про досягнення миру в Україні — мовляв, Україні, Росії та Євросоюзу треба розглянути "усі можливі шляхи" вирішення бойових дій. Главу федерального уряду цитує n-tv.

При цьому Шольц підкреслив, що Берлін підтримує Україну, оскільки саме Україна постраждала від неспровокованої агресії Росії.

"Так воно є і так залишиться, щоб країна могла захистити себе, захистити свою цілісність і суверенітет. Але нам також зрозуміло, що водночас залишається необхідним вивчати можливості відкриття мирного розвитку", — сказав він.

До слова, напередодні Шольц відвідав президента Казахстану, союзника Путіна Касима-Жомарта Токаєва. Тойпереконував канцлера ФРН у "непереможності" Росіїі "топив" за план Китаю.

Мирний план Шольца - основне

Як писав Главред, Шольц припускав, що момент для переговорів із Росією вже настав. Глава уряду ФРН упевнений, що наступний діалог про мир має пройти обов'язково в присутності делегації країни-агресорки.

Італійська газета La Repubblica писала, що канцлер Німеччини Олаф Шольц готує мирний план, згідно з яким країна-агресор РФ може зберегти контроль над окупованими українськими територіями.

На що в ОП дали однозначну відповідь: Київ, підкреслив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, у майбутніх переговорах з агресоркою наполягатиме виключно на "формулі" Зеленського.

Радник глави ОП Михайло Подоляк розповів, що існує принаймні три ґрунтовні причини, чому будь-який діалог України з суб'єктом Путіним на цьому етапі буде порожнім.

Формула миру Зеленського

Формула миру України - ініціатива Володимира Зеленського, спрямована на завершення розв'язаної Росією війни політичним шляхом.

Вона передбачає відновлення територіальної цілісності України на основі Статуту ООН, повне виведення російських військ з території української держави, фіксацію результатів закінчення війни та інші пункти.

Щоб реалізувати план, Україна проводить перемовини з країнами Заходу і Глобального Півдня з метою проведення саміту, в рамках якого світ повинен затвердити ініціативу в якості базового плану закінчення війни.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader
loader