Смачно та незвично: рецепт варення з темного винограду
Смачно та незвично: рецепт варення з темного винограду

Смачно та незвично: рецепт варення з темного винограду

Виноград не може довго зберігатися, тому з нього можна приготувати смачне варення.
Час приготування Час приготування: 90 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 10 хв
Кухня Кухня Інтернаціональна

Осінь у самому розпалі, а це означає, що час готуватись до зими. Зокрема, можна запастися смачним варенням з темного винограду.

Рецепт варення з винограду

Порівняно з іншими дарами осені, ніжний виноград не може довго зберігатися. Тому Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом смачного варення з цієї ягоди.

Який виноград обрати для варення

Обирайте темний, солодкий виноград, з пружними ягідками. Перед приготування варення огляньте грона та видаліть зіпсовані виноградинки. Якщо ви хочете зберегти ягідки цілими, можете додатково проткнути кожну виноградинку зубочисткою, але це не обов’язково.

Як приготувати варення з винограду

Інгредієнти:

Ретельно промийте виноград та розділіть грона на окремі ягідки.

У каструлю з товстим дном додайте цукор та воду, доведіть суміш до кипіння та додайте сюди виноград. Перемішайте та варіть варення на невеликому вогні 1,5 год. У результаті, суміш повинна загустіти.

Розлийте готове варення у стерилізовані банки та закрийте їх стерилізованими кришками.

Смачно та незвично: рецепт варення з темного винограду
Скільки можна зберігати консервацію / Інфографіка: Главред

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader