В Україні винесли вирок "кадировцю" за напад на психоневрологічний інтернат у Бородянці
В Україні винесли вирок "кадировцю" за напад на психоневрологічний інтернат у Бородянці

В Україні винесли вирок "кадировцю" за напад на психоневрологічний інтернат у Бородянці

Бородянський районний суд Київської області засудив до 11 років позбавлення волі командира зведеного загону "кадировців", які вчинили напад на місцевий психоневрологічний інтернат. Окупанти жорстоко знущалися з людей похилого віку та інвалідів, внаслідок чого кілька пацієнтів загинули. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

– Командир «кадировців» під загрозою смерті заборонив громадянським залишати приміщення інтернату. При цьому він, всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права, не вжив жодних заходів щодо забезпечення цивільного населення медустанови харчуванням, водою, ліками, засобами опалення. Через це померло кілька підопічних інтернату, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, "кадировець", погрожуючи зброєю, змушував директора інтернату записати відеозвернення з нібито "подякою президенту РФ Володимиру Путіну за звільнення від нацистської влади". Також окупанти заборонили персоналу та пацієнтам інтернату залишати будівлю, використовуючи людей як живий щит. Тоді біля інтернету ворог розмістив "Гради" та артилерію, з яких вів вогонь за позиціями ЗСУ.

Ім'я засудженого в Офісі генпрокурора не назвали, але йдеться про колишнього заступника начальника управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у Чеченській Республіці. Суд визнав його винним за 438 Кримінального кодексу "Порушення законів та звичаїв війни" та виніс йому покарання у вигляді тюремного строку.

  • 27 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія окупувала 27% території України і має на меті привласнити чужі території.
  • 29 серпня Україні вдалося повернути ще 14 дітей із тимчасово окупованих територій. Серед них 2,5 - місячне немовля.
Теги за темою
окупація
Джерело матеріала
loader
loader