Користь для здоровʼя чи лише косметична процедура: чи потрібно робити педикюр
Користь для здоровʼя чи лише косметична процедура: чи потрібно робити педикюр

Користь для здоровʼя чи лише косметична процедура: чи потрібно робити педикюр

Педикюр не потрібно робити щодня, рекомендується проводити його приблизно два рази на місяць для підтримання здоров'я стоп, пише AllCare Foot & Ankle Center.

Для чого робити педикюр

Профілактика утворення тріщин. Якщо шкіра на стопах суха, ризик утворення тріщин зростає, і це підвищує ризик інфекцій. Потрапляючи через тріщини всередину, бактерії зазвичай викликають запалення та неприємні відчуття.

За допомогою педикюру ороговіла шкіра, на якій через її нееластичність легше утворюються тріщини, видаляється, а оновлена шкіра служить хорошим захистом від бактерій.

Запобігання вростанню нігтів. Коли ніготь вростає, шкіра навколо нього постійно подразнена, з'являється відкрита ранка, через яку можуть проникнути бактерії та викликати запалення.

Зниження ймовірності появи грибка. Регулярний догляд за шкірою та нігтями допомагає запобігти виникненню грибка. Якщо грибок все ж з'явився, його можна вилікувати спеціальними протигрибковими засобами, а надалі дотримуватися гігієни ніг. Щоб визначити наявність грибка, потрібно звернутися до лікаря.

Інші причини робити педикюр

Педикюр не лише корисний, але й надає можливість для розслаблення, позитивно впливаючи на загальний стан здоров'я. У США захворювання нігтів є причиною багатьох звернень до дерматологів, часто пов'язаних з погіршенням якості життя через біль або неможливість носити улюблене взуття.

Серед частих захворювань нігтів — пароніхія, оніхомікоз і врослий ніготь, що викликають запалення і біль. Правильна гігієна та регулярний догляд за ногами можуть запобігти цим станам.

Для проведення педикюру не обов’язково відвідувати салон. Більшість процедур, таких як підрізання нігтів, видалення загрублої шкіри та зволоження, можна виконувати в домашніх умовах. Однак, при необхідності звернення за спеціалізованою допомогою, наприклад, при видаленні врослого або пошкодженого нігтя, слід звернутися до фахівця.

Теги за темою
Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader