У світі продовжує зростати попит на безалкогольні напої. Згідно з даними Statista, очікується, що цей ринок згенерує 162,10 мільярда доларів доходу у 2024 році. Тренди 24 пропонують три безалкогольні напої, які легко можна приготувати вдома.
"Золотий" тонік на основі зеленого чаю і куркуми
Освіжаючим і приємним на смак є "Золотий" тонік, який поєднує у собі зелений чай, трави, мед і спеції. Що більше, цей напій простий у приготуванні.
Як приготувати "Золотий" тонік / Фото Istock (ілюстративне)
Інгредієнти, які потрібні для приготування тоніка
- Зелений чай – 2 чайні ложки;
- чебрець свіжий – 5 гілочок;
- корінь імбиру свіжий – 1 штука;
- вода – 2 стакани;
- куркума – 1 штука;
- мед – 1 столова ложка;
- оцет яблучний – 1 столова ложка;
- лід, кубики – за смаком;
- газована вода – 2 стакани;
- лайм.
Приготування
Доведіть воду до слабкого кипіння в невеликій каструлі на середньому вогні. Додайте чайні пакетики, чебрець, імбир, куркуму, мед і оцет, помішуючи, щоб розчинити мед.
Зменшіть вогонь до мінімуму і дайте суміші настоятися протягом 15 хвилин. Процідіть через дрібне сито в банку Мейсона. Охолодіть протягом 1 години.
Після цього потрібно наповніть 4 склянки наполовину льодом. Рівномірно розподілити суміш по склянках (приблизно 1/2 склянки тоніка на склянку). Долийте кожну 1/2 склянки газованої води. Подавати слід з часточкою лайма.
Зігріваючий грог
З настанням перших холодів допоможе зігрітися та додасть затишку вдома грог. Цей теплий і водночас пряний напій теж досить легко приготувати вдома.
Грог / Фото shutterstock (ілюстративне)
Інгредієнти, які потрібні для приготування грогу
- Вода – 500 мілілітрів;
- чорний чай (2 пакетики або 2 чайні ложки розсипного)
- мед – 2 столові ложки;
- лимон – 1/2 штуки;
- апельсин – 1/2 штуки;
- кориця – 1 паличка
- гвоздика – 3 – 4 штуки;
- імбир свіжий – 1 – 2 сантиметри кореня (натерти);
- кардамон – 2-3 зерна.
Приготування
Вскип'ятіть воду і заваріть чорний чай. Додайте паличку кориці, гвоздику, імбир і кардамон. Проваріть на слабкому вогні 5 – 7 хвилин.
Вичавіть сік половини лимона й апельсина, додайте до напою разом із медом і перемішайте. Дайте настоятися 5 хвилин, процідіть і подавайте гарячим.
Журавлинно-апельсиновий пунш
Журавлинно-апельсиновий пунш ідеально підійде для будь-якої вечірки. Крім того, він створить яскраву й освіжаючу атмосферу та додасть яскрасвих барв похмурій осінній погоді.
Як приготувати осінній пунш / Фото Istock (ілюстративне)
Інгредiєнти, які потрібні для приготування пуншу
- Журавлинний сік – 2 літри;
- газована вода – 1 літр;
- апельсиновий сік – 6 стаканів;
- апельсин – 5 скибочок;
- журавлина – за смаком.
Приготування
Змішайте журавлинний сік, газовану воду та апельсиновий сік у великій чаші для пуншу. Газовану воду потрібно вливати обережно, щоб зберегти бульбашки.
Додайте нарізані скибочки апельсина. Келихи слід наповнити келихи льодом і налити пунш. Можна прикрасити м'ятою або додатковими ягодами.