Зарплати українців під ударом: новий податковий закон зменшить ваші аванси
Зарплати українців під ударом: новий податковий закон зменшить ваші аванси

Зарплати українців під ударом: новий податковий закон зменшить ваші аванси

Верховна Рада України ухвалила новий законопроєкт про підвищення податків. Законопроєкт №11416д передбачає збільшення військового збору для фізичних осіб до 5%. Єдиним винятком стануть військові, для яких ставка цього збору залишиться на рівні 1,5%.

Цей закон має принести додаткові кошти до бюджету. За прогнозами, у 2024 році очікується додаткове надходження 27,3 мільярда гривень, а у 2025 році — 107,7 мільярда гривень - пише нардеп Ярослав Железняк.

Чому це вплине на аванси?

Нещодавно Рада затвердила закон про підвищення податків, а спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вже підписав відповідний документ. Тепер законопроєкт відправили до Офісу Президента на підпис. Після того, як президент Володимир Зеленський підпише його, закон набере чинності через день після публікації.

Володимир Зеленський, фото: прес-служба ОП

Це означає, що під час авансових виплат частина зарплати опиниться під дією нових, підвищених податків. Тому аванси можуть бути меншими, ніж ви звикли отримувати.

Фізична особа-підприємець рахує податки. Фото: вільні джерела

Навіщо підвищують податки?

Підвищення військового збору має на меті збільшити надходження до бюджету, що важливо під час війни. Кошти підуть на підтримку армії та фінансування інших важливих потреб держави. За підрахунками Міністерства фінансів, цей крок допоможе суттєво поповнити державну казну.

Раніше ми повідомляли, українців хочуть змусити платити податки навіть за чайові.

Нові податкові правила, які зміни чекають українців і бізнес- більш детально на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader