У Генштабі нагадали правила проведення масових заходів під час війни
У Генштабі нагадали правила проведення масових заходів під час війни

У Генштабі нагадали правила проведення масових заходів під час війни

Генеральний штаб Збройних сил України закликає під час проведення масових зібрань дотримуватись правил інформаційної безпеки.

Про це ідеться на сторінці Генерального штабу у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Росія продовжує застосовувати тактику терору населення України, виправдовуючи свої удари сфабрикованими аргументами про нібито використання лікарень, шкіл, житлових будинків та інших цивільних об’єктів в якості військових складів, місць розміщення особового складу, озброєння та військової техніки.

Як підкреслили у Генштабі, особливу увагу з боку ворога під час збору даних та планування ракетних і авіаційних атак привертають масові публічні заходи, зокрема волонтерські ініціативи, метою проведення яких є підтримка ЗСУ та інших складових Сил оборони.

Удари по таких місцях спрямовані на залякування українців, є спробою зламати волю до опору.

В умовах підвищеної небезпеки важливо дотримуватись правил інформаційної безпеки під час проведення масових зібрань.

Зокрема слід уникати попередніх публікацій із точними деталями заздалегідь. Найкраще анонсувати лише формат заходу, а точні місце та час повідомляти безпосереднім учасникам особисто або через персональні сповіщення, зазначили у Генштабі.

Крім того, під час проведення заходу не слід поширювати у соціальних мережах інформацію про місце, час або кількість людей до його завершення.

Також не варто публікувати фото, що можуть містити геолокаційні дані або інші підказки для росіян щодо визначення місця проведення заходу.

У Генштабі закликають слідкувати за сигналами тривогита не ігнорувати їх. Під час тривоги потрібно прямувати до найближчого укриття, дотримуючись вказівок організаторів.

“Дотримання цих простих правил під час війни рятують життя, зривають плани ворога та наближають спільну перемогу”, - заявили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія за тиждень застосувала проти українців понад 20 ракет, близько 800 керованих авіабомб та понад 500 ударних безпілотників.

Джерело матеріала