Старовинна українська страва з буряка: рецепт, що сягає корінням ще у XVIII століття
Старовинна українська страва з буряка: рецепт, що сягає корінням ще у XVIII століття

Старовинна українська страва з буряка: рецепт, що сягає корінням ще у XVIII століття

Цю ароматну страву готували ще за часів польсько-литовського правління. Її можна знайти в численних старовинних кулінарних книгах. Фудблогер hchefd ділиться своїм рецептом таратути.

Таратута

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 450 грамів відвареного буряка;
– 100 – 150 грамів квашених огірків;
– 1 невелика червона або біла цибуля;
– 1 столова ложка тертого білого хрону;
– буряковий заквас або відвар від буряка та розсіл з огірків – до смаку;
– 1 столова ложка домашньої пахучої олії.

Як приготувати таратуту: дивіться відео

Приготування:

  1. Відварений та очищений буряк наріжте на кружальця.
  2. Квашені огірки та цибулю подрібніть на кубики.
  3. З'єднайте овочі в одній тарілці.
  4. Додайте до них хрін.
  5. Візьміть банку та помістіть туди закуску. Влийте сюди ж розсіл з огірків та буряковий заквас. Зверху додайте олію.
  6. Помістіть на 1 добу у холодильник.

Дізнайтеся всі деталі: як довго можна зберігати м'ясоу морозилці

Джерело матеріала
loader