Південна Корея може надати зброю Україні через військову активність КНДР
Південна Корея може надати зброю Україні через військову активність КНДР

Південна Корея може надати зброю Україні через військову активність КНДР

Південна Корея готова змінити свою позицію щодо надання зброї Україні через дії КНДР.

Про таку можливість заявив президент країни Юн Сук Йоль під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Сеулі.

За інформацією Yonhap News Agency, хоча Південна Корея наразі дотримується принципу заборони прямого постачання летальної зброї, ситуація може змінитися через військову активність Північної Кореї в Україні.

"Якщо Північна Корея відправить спецназ на війну в Україні, ми крок за кроком надамо Україні підтримку і розглянемо вжиття необхідних заходів для безпеки Корейського півострова," – наголосив Юн Сук Йоль.

Щодо участі КНДР у війні проти України, президент Володимир Зеленський 13 жовтня повідомив про "нарощування союзництва" між Росією та КНДР, а вже наступного дня заявив про фактичне включення Північної Кореї у війну.

14 жовтня Володимир Путін передав до Держдуми проєкт ратифікації договору про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ та Північною Кореєю, підписаного 19 червня 2024 року.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, близько 11 тисяч північнокорейських солдатів готуються до участі у бойових діях в Україні. Національна розвідувальна служба Південної Кореї підтверджує відправлення 1500 північнокорейських спецпризначенців до Росії та планування відправки другої групи, загальною чисельністю до 12 тисяч військових.

Міністр оборони США Ллойд Остін поки не підтвердив факт відправлення військ КНДР. Північна Корея спростовує ці повідомлення як "безпідставні чутки", а її представник в ООН назвав відносини з Москвою "легітимними і заснованими на співпраці".

Нагадаємо, перші північнокорейські підрозділи прибули на Курщину.

Джерело матеріала
loader