Перемовини з Росією можуть відбутися в Індії – Зеленський
Перемовини з Росією можуть відбутися в Індії – Зеленський

Перемовини з Росією можуть відбутися в Індії – Зеленський

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді може вплинути на закінчення війни в Україні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю індійському виданню Times of India.

Відповідаючи на запитання про можливість проведення прем'єр-міністром Моді переговорів між Україною та Росією, Зеленський зазначив, що «це може бути в Індії».

«І прем'єр-міністр Моді дійсно може це зробити... але я думаю, що нам потрібно підготуватися... і тільки відповідно до нашого формату, тому що війна йде на нашій землі... у нас є платформа, яка є мирним самітом», – зазначив Зеленський.

Коментуючи запитання про нещодавно оприлюднений план перемоги, Зеленський підкреслив, що це була спроба зміцнити Україну як «міст до мирних переговорів, щоб покласти край війні».

«План перемоги не є розмінною монетою або темою переговорів з Росією... Ми не просимо швидкого членства в НАТО, тому що це неможливо під час війни... Ми просимо запрошення до НАТО, щоб у майбутньому ніхто не зміг змінити свою думку», – пояснив український лідер.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив за політичне врегулювання війни Росії проти України. Шольц підтримав посередництво Індії у цьому питанні.

До слова, Індія наростила постачання до Росії обмежених критично важливих технологій, які підпадають під західні санкції. Експорт Індії для Кремля став другими за величиною після китайського.

Джерело матеріала
loader
loader