У солодких напоях та соках міститься багато підсолоджувачів, цукру, консервантів та інших речовин, які негативно впливають на наше здоров'я.
Якщо захотілося побалувати себе та сім'ю смачним, то можна спробувати приготувати домашню "Фанту".
Простим та смачним рецептом напою поділився шеф-кухар Андрій Клюс на своїй сторінці у Instagram.
Інгредієнти:
- апельсиновий фреш – 400 мл
- вода фільтрована або купована з пляшки – 800 мл
- дріжджі свіжі – 12 г
- цукор – 120 гр
Спосіб приготування:
Для початку потрібно вичавити сік із апельсинів у каструлю.
До вичавленого соку додати воду і розчинити дріжджі. Перемішати.
Додати до соку цукор, перемішати, накрити рушником і залишити на добу за кімнатної температури.
Наступного дня перемішати сік і розлити в пляшки, але заповнювати тару не до кінця. Залишити у холодильнику ще один день.