На сніданок традиційно готують яєчню та інші корисні страви, на які не потрібно витрачати багато часу.
Однак іноді вранці можна дозволити собі кілька солодких грінок з карамелізованими яблуками без докорів совісті.
Такий сніданок оцінять не лише дорослі, а й дітки. Солодкі грінки ще називають "французькими", а готуються вони дуже швидко та просто.
Інгредієнти:
- Білий хліб – 6-7 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко - 3 ст.л.
- Цукор - 3 ст.
- Яблука – 2 шт.
- Вершкове масло - 10 г
- Мелена кориця - 0,5 + 0,5 ч.л.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Вода - 50 мл
Як приготувати:
Яблука нарізати на невеликі шматочки, шкірку залишаємо. Із двох яєць, молока, 1 ч.л. цукру та 0.5 ч.л. кориці зробити кляр для обвалення грінок. Усі інгредієнти добре збити віночком. Для карамелізації яблук на розігріту сковороду всипати цукор, що залишився, додати масло. Коли цукор почне танути, додати яблука і корицю, що залишилася. Смажити яблука кілька хвилин.
Коли яблука пустять свій сік, додати воду і гасити ще 5 хвилин. Поки готуються яблука, добре розігрійте другу сковороду. Сковороду змастити олією.
Кожен шматочок хліба обмокнути в яєчно-молочний кляр з обох боків і одразу ж відправити на розігріту сковороду. Обсмажувати грінки приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Якщо запитати узваром, то настане рай на землі: рецепт грибного жульєна в картопляних горщиках.
Раніше ми повідомляли, що овочі допоможуть зробити чудовий десерт: рецепт морквяного торта з йогуртом та горіхами.