Буде свіжим набагато довше: як правильно зберігати натертий сир - Клопотенко
Буде свіжим набагато довше: як правильно зберігати натертий сир - Клопотенко

Буде свіжим набагато довше: як правильно зберігати натертий сир - Клопотенко

М’якші види сиру, як чедер і моцарела корисні лише протягом одного-двох тижнів.

Ви дізнаєтесь:

Іноді перед святами господині натирають більше сиру, ніж потрібно, і виникає запитання, як зберегти його так, щоб він залишався свіжим і не втратив смакових якостей. Главред, дізнавався, як довго можна зберігати натертий сир в холодильнику чи морозильній камері.

Джанілін Гатчингс, науковиця, яка вивчає харчові продукти у Державному управлінні з безпеки харчування США рекомендує тверді сири, такі як пармезан і швейцарський з’їсти протягом першого місяця після купівлі.

За її словами, м’якші види сиру, як чедер і моцарела корисні лише протягом одного-двох тижнів.

Якщо ж ви вирішили заморозити натертий сир, тоді молочний продукт слід зʼїсти протягом шести місяців після купівля.

При цьому, на сайті шеф-кухаря Євгена Клопотенка зазначають, що твердий сир потрібно вміти правильно заморозити.

"Змішайте тертий сир з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю або борошна, щоб часточки не злипалися між собою, викладіть у зіп-пакет та зберігайте в морозильній камері.", - йдеться в матеріалі.

Читайте також:

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader
loader