Ви дізнаєтесь:
Іноді перед святами господині натирають більше сиру, ніж потрібно, і виникає запитання, як зберегти його так, щоб він залишався свіжим і не втратив смакових якостей. Главред, дізнавався, як довго можна зберігати натертий сир в холодильнику чи морозильній камері.
Джанілін Гатчингс, науковиця, яка вивчає харчові продукти у Державному управлінні з безпеки харчування США рекомендує тверді сири, такі як пармезан і швейцарський з’їсти протягом першого місяця після купівлі.
За її словами, м’якші види сиру, як чедер і моцарела корисні лише протягом одного-двох тижнів.
Якщо ж ви вирішили заморозити натертий сир, тоді молочний продукт слід зʼїсти протягом шести місяців після купівля.
При цьому, на сайті шеф-кухаря Євгена Клопотенка зазначають, що твердий сир потрібно вміти правильно заморозити.
"Змішайте тертий сир з невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю або борошна, щоб часточки не злипалися між собою, викладіть у зіп-пакет та зберігайте в морозильній камері.", - йдеться в матеріалі.
Читайте також:
Хто такий Євген Клопотенко?
Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.