Млинці без борошна: "Мастер Шеф" Клопотенко розкрив оригінальний рецепт
Млинці без борошна: "Мастер Шеф" Клопотенко розкрив оригінальний рецепт

Млинці без борошна: "Мастер Шеф" Клопотенко розкрив оригінальний рецепт

Зірка кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Євген Клопотенко показав, як приготувати неймовірно ніжні та смачні млинці за рецептом із Чернігівщини.

"Чернігівщина мене зачарувала, а я це зроблю з вами з рецептом млинців на крохмалі, яким зі мною поділилась пані Ірина, якій 92 роки", – розповів Євген Клопотенко.

Для приготування млинців на крохмалі "Мастер Шеф" Клопотенко бере такі інгредієнти:

  • яєчні жовтки - 5-6 шт.
  • молоко - 300-400 мл
  • крохмаль - 300 г
  • сіль - дрібка
  • цукор - за смаком

"Можливо, ви подумаєте, чому використовується крохмаль, а не пшеничне борошно. Я думаю, що в цьому регіоні дуже багато картоплі: робили або тертюхи, або деруни, відтискали рідину, а в тій рідині був крохмаль, і самі робили крохмаль, і на тому крохмалі, щоб не викидати, робили, власне, млинці", – розповів Євген Клопотенко.

До яєчних жовтків додаємо молоко, крохмаль, дрібку солі, трішки цукру та перемішуємо до однорідності. Смажимо млинці на добре розігрітій пательні, змащеній вершковим маслом.

Особливість цих млинців у тому, що їх запікають. Для цього Клопотенко нарізає млинці на шматочки, складає в макітру, додає суміш яєчних жовтків і молока та запікає – найкраще в печі, але можна і в духовці або в мультипечі приблизно 20 хвилин при 180 градусах.

"Зверху шматочок домашнього масла і куштувати, куштувати. Бо неможливо втриматись", – додав "Мастер Шеф" Євген Клопотенко.

Останні новини України:

Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.

Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.

Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader