Це має значення: як правильно різати м'ясо для смаження – вздовж чи поперек
Це має значення: як правильно різати м'ясо для смаження – вздовж чи поперек

Це має значення: як правильно різати м'ясо для смаження – вздовж чи поперек

24 Канал з посиланням на Ukr.Media розповідає, яких порад варто дотримуватися кулінарам під час нарізання м'яса для смаження. Це має значення!

Експерти наголошують на важливості визначення напрямку м'язових волокон при приготуванні стейка. Наприклад, при огляді флангового стейка, який отримують з черевної частини корови, кухарі радять звертати увагу на розташування білих сполучних тканин.

Чому важливо різати м'ясо поперек волокон

Вік тварини, тип нарізки, умови зберігання та вміст жиру відіграють вирішальну роль у визначенні якості продукту. Спосіб нарізки м'яса теж суттєво впливає на його текстуру.

Розрізання поперек волокон, а не вздовж, скорочує м'язові волокна, що призводить до м'якшої, ніжнішої текстури, яку легше розжовувати.

Як правильно розрізати

Експерти рекомендують перед приготуванням дати м'ясу відпочити при кімнатній температурі протягом 15 – 20 хвилин. Також важливо використовувати гострий ніж і дерев'яну обробну дошку.

Вибираючи шматок м'яса, ретельно його огляньте. Оцініть розташування м'язових і жирових волокон, переконайтеся, що вони йдуть паралельно довшому краю обробної дошки. Ці волокна відіграють вирішальну роль у формуванні текстури та ніжності м'яса. Якщо ви не впевнені в їхньому розташуванні, обов'язково огляньте шматок під різними кутами, щоб переконатися в цьому.

Візьміть ніж і поставте його під кутом 45 градусів. Наріжте м'ясо вниз і поперек волокон. Потім готуйте його улюбленим способом.

А ви знаєте: скільки варити моркву.

Джерело матеріала
loader