/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fa0e5572a5b8f1615a8e2cf53ab6dd7c5.jpg)
Для особливого сніданку: соковитий бризоль за рецептом Клопотенка
Удосконалити звичний для багатьох омлет можна за допомогою сиру. Вийде ідеальний бризоль.Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко."У тонесенькі млинці з омлету загортається свіжий сметанний соус та фарш з сиром і огірками. Уся ця краса запікається, насичуючись смаками. Ця страва стане ідеальною безвуглеводною вечерею або ж трохи тривалішим, ніж зазвичай, але ну дуже особливим романтичним сніданком", - каже кулінар.Для приготування бризоля потрібні тонкі млинці з омлета, тому раджу брати або антипригарну сковорідку, або спеціальну пательню для млинців. Насправді, будь-який омлет краще смажити саме на такій сковороді."Я тут використовую свинячий фарш, однак ви цілком можете замінити його на будь-який бажаний. Курячий, індичий чи яловичий смакуватимуть так само чудово", - радить Клопотенко.Бризоль зі свининоюІнгредієнтиДля омлету:6 яєць5 ст. л. молокасіль за смаком3-4 ст. л. оліїДля начинки:400 г свинячого фаршу150 г солоних огірків3 гілочки петрушки (8 г)3 гілочки кропу (8 г)100 г твердого сиру100 г сметани для змащування1 зубчик часникуРозбийте 6 яєць у миску, збийте їх віничком разом із 5 ст. л. молока до однорідності, посоливши до смаку.Додайте на пательню трохи олії, щоб вона розподілилася по всій поверхні, та розігрійте її. Розрахуйте кількість олії так, щоб додавати трішки для кожного з 6 млинців.За допомогою ополоника вилийте на пательню ⅙ яєчної суміші товщиною, як звичайний млинець. Обсмажте з обох боків і акуратно зніміть, щоб не пошкодити. Таким самим чином посмажте ще п'ять яєчних млинців. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.Наріжте 150 г солоних огірків соломкою, накришіть зелень, а 100 г твердого сиру натріть на тертці. Змішайте ці інгредієнти для начинки з 400 г фаршу.У 100 г сметани видавіть 1 зубчик часнику та розмішайте. Кожен яєчний млинець змастіть сметанним соусом і викладіть начинку. Не використовуйте усю сметану, адже нею потрібно буде змастити готові бризолі.Закрутіть млинці, загортаючи бокові краї, щоб начинка не вивалилася. Перекладіть їх у форму для запікання.Змажте бризолі сметанним соусом і відправте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилинПодавайте до столу гарячими, щоб сир гарно тягнувся.

