Названо найшкідливіший молочний продукт — є у кожному магазині
Названо найшкідливіший молочний продукт — є у кожному магазині

Названо найшкідливіший молочний продукт — є у кожному магазині

Йогурт — популярний і улюблений кисломолочний продукт багатьох людей.

Більшість споживачів купують йогурти в надії, що ті поліпшать їхнє здоров’я.

На перший погляд, йогурт — це результат змішування скислого молока з кисломолочними бактеріями.

Але такий продукт не відрізняється вишуканим смаком, а всі ми любимо, коли смачніше і солодше.

Тому виробники йдуть на хитрість і додають в готовий йогурт ароматизатори — від полуниці і малини до чорносливу і соку свіжовичавленого кактуса.

Крім того, для надання йогурту в’язкої консистенції в нього додають такі стабілізатори: модифікований крохмаль Е1442, карагенан Е407, ксантанову камедь Е415.

А генно-модифікований крохмаль Е414 (навіть якщо на йогурті стоїть знак без ГМО) шкодить підшлунковій.

Всі магазинні йогурти не приносять користі — такого висновку дійшли вчені споживчих організацій Євросоюзу, які досліджували 180 найменувань інгредієнтів йогуртів.

Десять поширених добавок комісія назвала марними, корисність інших мінералів і вітамінів на цей момент не доведено.

Ось кілька типів йогуртів, які варто вибирати:.

Грецький йогурт: зазвичай має високий вміст білка та низький рівень цукру, а також багатий на кальцій та інші важливі вітаміни.

Ісландський йогурт (скір): схожий на грецький йогурт, має багато білка та мало цукру, що робить його чудовим вибором для здоров’я.

Йогурт з високим вмістом білка: є бренди, які пропонують йогурти з додатковим білком, що забезпечує до 25 грамів білка в порції.

Раніше ми писали про те, що може статися з організмом, якщо щодня вживати кефір.

Більше про це читайте у новині.

Джерело матеріала
loader
loader