/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ffaa8c48d894dcc7c5c5bca41b7b115e0.jpg)
Названо найшкідливіший молочний продукт — є у кожному магазині
Йогурт — популярний і улюблений кисломолочний продукт багатьох людей.
Більшість споживачів купують йогурти в надії, що ті поліпшать їхнє здоров’я.
На перший погляд, йогурт — це результат змішування скислого молока з кисломолочними бактеріями.
Але такий продукт не відрізняється вишуканим смаком, а всі ми любимо, коли смачніше і солодше.
Тому виробники йдуть на хитрість і додають в готовий йогурт ароматизатори — від полуниці і малини до чорносливу і соку свіжовичавленого кактуса.
Крім того, для надання йогурту в’язкої консистенції в нього додають такі стабілізатори: модифікований крохмаль Е1442, карагенан Е407, ксантанову камедь Е415.
А генно-модифікований крохмаль Е414 (навіть якщо на йогурті стоїть знак без ГМО) шкодить підшлунковій.
Всі магазинні йогурти не приносять користі — такого висновку дійшли вчені споживчих організацій Євросоюзу, які досліджували 180 найменувань інгредієнтів йогуртів.
Десять поширених добавок комісія назвала марними, корисність інших мінералів і вітамінів на цей момент не доведено.
Ось кілька типів йогуртів, які варто вибирати:.
Грецький йогурт: зазвичай має високий вміст білка та низький рівень цукру, а також багатий на кальцій та інші важливі вітаміни.
Ісландський йогурт (скір): схожий на грецький йогурт, має багато білка та мало цукру, що робить його чудовим вибором для здоров’я.
Йогурт з високим вмістом білка: є бренди, які пропонують йогурти з додатковим білком, що забезпечує до 25 грамів білка в порції.
Раніше ми писали про те, що може статися з організмом, якщо щодня вживати кефір.
Більше про це читайте у новині.

