/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fee0598d3e49af616f6703620eb4b4759.jpg)
Не тягніть до рота цей вид квасолі, якщо не хочете мати проблем
У мультиварці не варто навіть і варити
Квасоля — смачна, поживна, багата на білок. Проте мало хто знає, що сирі боби квасолі, особливо червоної можуть бути небезпечні для здоров’я.
"Телеграф" розповість, чому її не варто їсти. А також, як зробити її безпечною для вживання.
Усе через токсичну речовину фазеїн (phytohaemagglutinin), яку містять недоварені або сирі зерна. Отруїтись можна всього п’ятьма сирими зернами червоної квасолі. І хоча випадки серйозного отруєння нечасті, ризик цілком реальний.
Як зробити квасолю безпечною для вживання
Щоб нейтралізувати токсини, потрібно:
• Замочити квасолю у холодній воді на 8–12 годин.
• Потім промити і варити щонайменше 10 хвилин у киплячій воді. У повністю готовій квасолі токсинів не лишається.
Але памʼятайте, що приготування у мультиварці на низькій температурі не підходить, бо токсин може не зруйнуватись повністю.
Окрым цього, слід знати, що фазеїн присутній і в інших сортах (біла, чорна, строката квасоля), але найбільше — саме в червоній. Тому будь-яка квасоля має проходити термічну обробку.
Раніше "Телеграф" писав, які томати не варто їстиз городу.
