Не тягніть до рота цей вид квасолі, якщо не хочете мати проблем
Не тягніть до рота цей вид квасолі, якщо не хочете мати проблем

Не тягніть до рота цей вид квасолі, якщо не хочете мати проблем

У мультиварці не варто навіть і варити

Квасоля — смачна, поживна, багата на білок. Проте мало хто знає, що сирі боби квасолі, особливо червоної можуть бути небезпечні для здоров’я.

"Телеграф" розповість, чому її не варто їсти. А також, як зробити її безпечною для вживання.

Усе через токсичну речовину фазеїн (phytohaemagglutinin), яку містять недоварені або сирі зерна. Отруїтись можна всього п’ятьма сирими зернами червоної квасолі. І хоча випадки серйозного отруєння нечасті, ризик цілком реальний.

Що відомо про квасолю

Як зробити квасолю безпечною для вживання

Щоб нейтралізувати токсини, потрібно:

• Замочити квасолю у холодній воді на 8–12 годин.

• Потім промити і варити щонайменше 10 хвилин у киплячій воді. У повністю готовій квасолі токсинів не лишається.

Але памʼятайте, що приготування у мультиварці на низькій температурі не підходить, бо токсин може не зруйнуватись повністю.

Окрым цього, слід знати, що фазеїн присутній і в інших сортах (біла, чорна, строката квасоля), але найбільше — саме в червоній. Тому будь-яка квасоля має проходити термічну обробку.

Раніше "Телеграф" писав, які томати не варто їстиз городу.

Джерело матеріала
loader
loader