/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fc7bcadfd5c8ced62963683b051b3363e.jpg)
Цей тертий яблучний пиріг виходить в усіх: як зробити повітряне тісто та соковиту начинку
Легкий рецепт яблучного пирога
Тертий яблучний пиріг готується з простих продуктів, але при цьому виходить ароматним та ніжним. Тонке тісто, соковита яблучна начинка з легкою кислинкою та золотиста скоринка роблять його універсальним десертом до чаю чи кави.
Рецептом тертого пирога з яблуками на своїй сторінці в Instagram поділилася кулінарна блогерка ask_edith.
Інгредієнти
- 200 г вершкового масла 82% кімнатної температури
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 450 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 5-6 середніх солодких яблук
Як приготувати тертий яблучний пиріг
- Збиваємо масло з цукром. По черзі додаємо яйця і ретельно вимішуємо.
- Додаємо просіяне борошно, розпушувач, замішуємо мʼяке тісто.
- Ділимо тісто. ⅓ частину кладемо в морозилку, а решту тіста — в холодильник на годину.
- Яблука натираємо на терці, додаємо корицю та тушкуємо до загустіння на сковороді 15 хвилин.
- На пергаменті розкочуємо більшу частину тіста, на нього викладаємо тушковані яблука, зверху натираємо другу частину тіста з морозилки.
- Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин.
