/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fc8f6c2f95af51d31c1a716d7e59240e5.jpg)
Британець у TikTok розповів, чому борщ дуже "небезпечна" страва
Борщ / © Pexels
Одружений з українкою британець поділився веселими спостереженнями про борщ, назвавши його «небезпечним». Він підкреслив, що борщ — це не звичайний суп, а справжня кулінарна «пастка», і застеріг, що не варто просити українців припиняти готувати його чи порівнювати з маминим варіантом, інакше можна спровокувати різку реакцію.
Про це він поділився у TikTok.
Головна «небезпечність» борщу, на думку британця, полягає у величезних об’ємах, у яких його зазвичай готують. Українці, мовляв, завжди беруть найбільшу каструлю, яку знайдуть, а якщо такої немає — купують спеціально для борщу. Як результат, за його словами, з’являється величезна каструля страви, якою доводиться харчуватися на обід, вечерю та навіть на сніданок кілька днів поспіль. Навіть якщо холодильник переповнений, борщ можна просто ще раз прокип’ятити — він «виживе» ще декілька днів.
Чоловік застерігає, що головне — не просити українця припинити готувати борщ, адже тоді можна більше його не побачити. Також не варто порівнювати власний борщ з маминим, бо це сприймається дуже серйозно. Його відео викликало чимало позитивних коментарів від користувачів, які підтримують його слова та жартівливий тон.
Своєю чергою відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пояснив, як борщ змінювався з часом. Спочатку страва не містила буряк і готувалася з капусти та інших овочів із додаванням бурякового квасу або кислого молока для надання кислинки. Іноді використовували трохи лимонного соку. Лише з появою буряка борщ набув знайомого червоного кольору.
Раніше навіть існували варіації зеленого борщу, до якого додавали щавель, шпинат та іншу зелень. Також у давні часи помідори й картопля ще не були відомі в Європі, тому класичний рецепт значно відрізнявся від сучасного.
Борщ — це не просто страва, а частина української культури і традицій, яка завжди залишається предметом гордості та поваги серед українців, і будь-які жарти про нього потребують обережності, особливо якщо це робить іноземець.
Хоча сучасний борщ часто готують у великих кількостях, історія його приготування показує, що страва змінювалася під впливом доступності інгредієнтів, традицій і кулінарних смаків. Зараз борщ продовжує залишатися символом української кухні та предметом обговорення навіть у гумористичному контексті.
РФ / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

