Українська кіноакадемія оголосила оновлений склад наглядової ради та правління
Українська кіноакадемія оголосила оновлений склад наглядової ради та правління

Українська кіноакадемія оголосила оновлений склад наглядової ради та правління

Премія "Золота Дзиґа".

Українська Кіноакадемія - Офіційна сторінка.

Українська кіноакадемія – об’єднання вітчизняних експертів та професіоналів у галузі кіно – оголосила оновлений склад наглядової ради та новий склад правління.

Інформація про це з’явилась на офіційному сайті кіноакадемії.

Відбір проводився шляхом голосування, яке тривало на сайті інституції з 5 до 19 жовтня.

За результатами голосування за кандидатів на членство у наглядовій раді Української кіноакадемії найбільшу кількість голосів набрали режисер Валентин Васянович та сценарист і кинокритик Сергій Тримбач.

До нового складу правління Української кіноакадемії увійшли: оператор Сергій Борденюк, кінознавець Володимир Войтенко, директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе, режисери Михайло Іллєнко, Ахтем Сеїтаблаєв та Марина Степанська і продюсери Іванна Дядюра, Денис Іванов, Сергій Лавренюк, Юрій Мінзянов, Єгор Олесов, Андрій Різоль, Влад Ряшин, Ігор Савиченко та Валерія Сочивець.

У листопаді відбудеться зібрання новго складу правління, під час якого буде обрано голову та схвалено регламент III Національної кінопремії.

Члени правління та наглядової ради обираються 1 раз на 2 роки шляхом онлайн-голосування на сайті Української кіноакадемії.

Цього разу від кандидатів на членство в правління Української кіноакадемії надійшло 35 заявок, а на членство у наглядовій раді - 7.

У квітні 2018 року були названі переможці другої такої премії.

Головним тріумфатором стала військова драма Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги", яка зібрала одразу шість статуеток.

Источник материала
Поделиться сюжетом