У Тимошенко вірять, що вона «гіпотетично» зможе продавити закон про референдум
У Тимошенко вірять, що вона «гіпотетично» зможе продавити закон про референдум

У Тимошенко вірять, що вона «гіпотетично» зможе продавити закон про референдум

Співавтор проекту Конституції Юлії Тимошенко народний депутат Леонід Ємець впевнений, що посада президента допоможе Тимошенко переконати депутатів прийняти закон про референдум.

Про це йдеться у матеріалі «Главкому».

Як зазначається у статті, закон про референдум потрібен Тимошенко для того, щоб без згоди парламенту схвалити свою Конституцію.

«У разі перемоги Тимошенко на президентських виборах, вона гіпотетично ще встигає внести анонсовані конституційні зміни на розгляд нинішнього парламенту, що може оперативно прийняти їх протягом двох сесій.

Але віриться в такий бліцкриг важко», - йдеться у статті.

«Розуміючи складність такого підходу, Тимошенко вважає, що новий Основний закон можна узаконити за допомогою всенародного референдуму.

І тут виникає інша перепона – наразі нема діючого закону про референдум», - зазначається у матеріалі.

Екс-заступник голови ЦВК Андрій Магера впевнений, що поки нема закону про всеукраїнський референдум, говорити про можливість будь-якого референдуму взагалі є недоречним.

Проте народний депутат Леонід Ємець, вірить, якщо президент поміняється, то «зі статусом і авторитетом цієї посади Юлії Володимирівні буде набагато простіше переконати депутатів, що Конституцію треба виконувати та приймати відповідний закон (про референдум – ред.)».

При цьому голова КС Святослав Шевчук заявив, що з відміною цього закону не починає діяти закон «Про всеукраїнський і місцевий референдуми» 1991 року, бо Верховна Рада його скасувала.

Більше читайте: Різдвяні марева Юлії Тимошенко.

Чи з’явиться в Україні канцлер?.

До вашої уваги:.

Календар виборів президента.

Детальніше про президентські вибори читайте тут.

Источник материала
Поделиться сюжетом