Сьогодні оприлюднять нові подробиці скандальної справи про відмивання грошей «сім'ї Януковича» соратниками Порошенка
Сьогодні оприлюднять нові подробиці скандальної справи про відмивання грошей «сім'ї Януковича» соратниками Порошенка

Сьогодні оприлюднять нові подробиці скандальної справи про відмивання грошей «сім'ї Януковича» соратниками Порошенка

10:37, 11 квітня 2019.

Політика.

42.

Також будуть оголошені прізвища підозрюваних і надана інформація про відмивання сотень мільйонів доларів при купівлі-продажу активів медіа-групи UMH та про інші махінації.

Колаж УНІАН.

В УНІАН сьогодні о 13:00 відбудеться прес-конференція на тему: "Нові подробиці: заява прокурора, який розслідує гучну справу про відмивання грошей «сім'ї Януковича» соратниками президента України".

Заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтин Кулик вперше публічно оприлюднить повну інформацію щодо ходу розслідування справи Сергія Курченка і розповість нові подробиці.

Подія транслюватиметься на наживо на сайті УНІАН.

Також будуть оголошені прізвища підозрюваних і надана інформація про відмивання сотень мільйонів доларів при купівлі-продажу активів медіа-групи UMH, при купівлі групи компаній Херсонська нафтоперевалка за участю компанії Burisma Holdings Limited і махінації на мільярди гривень по інших справах.

В справі про відмивання мільярдів «сім'ї» екс-президента пред'явлені підозри величезній кількості соратників Петра Порошенка, серед яких - екс-глава Адміністрації президента і колишній власник медіа-групи UMH (Українського медіа холдингу) Борис Ложкін, заступник глави АП Олексій Філатов, екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарєва, народний депутат і колишній віце-президент UMH Григорій Шверк, співвласники інвесткомпанії ICU Костянтин Стеценко та Макар Пасенюк (ICU - інвестиційна компанія управляє активами Порошенко).

Їх підозрюють в організації схеми з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом (ст.209 Кримінального кодексу України) і сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності (ст.256 ККУ).

При цьому всі учасники переговорів нібито знали про незаконне походження коштів, але були "в долі", тому мали особисту зацікавленість.

Крім іншого, як випливає з інформації, наданої джерелами в Генеральній прокуратурі, Ложкін вже на посаді глави АП нібито продовжував допомагати Курченку.

Зокрема, йдеться про зняття арешту на корпоративні права UMH, який був накладений після втечі команди Януковича в Росію.

Таким чином, державний «Укрексімбанк» не зміг провести відчуження активів UMH в рамках погашення кредиту, який був виданий компанії.

У той же час, Валерія Гонтарева, а також ще однин керівник інвесткомпанії ICU Костянтин Стеценко підозрюються в «сприянні злочинній організації і сприянні в незаконному заволодінні чужим майном» - грошовими коштами ПАТ «Аграрний фонд» на загальну суму 2,069 млрд.

гривень шляхом укладення АТ «Брокбізнесбанк» "липових" договорів купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики з «Аграрним фондом».

#Кулик.

Источник материала
Поделиться сюжетом