Мінфін заявляє про блокування конкурсу на посаду голови податкової служби через суд
Мінфін заявляє про блокування конкурсу на посаду голови податкової служби через суд

Мінфін заявляє про блокування конкурсу на посаду голови податкової служби через суд

15:30, 22 квітня 2019.

Фінанси.

Міністерство фінансів вказує на відсутність підстав для зупинення проведення цих конкурсів, оскільки відповідні урядові розпорядження про старт пошуку керівників податкової і митниці не порушують прав заявників.

Мінфін заявляє про блокування конкурсу на посаду голови податкової служби / фото УНІАН.

Міністерство фінансів України заявляє про блокування конкурсу з відбору керівника Державної податкової служби України за позовами колишнього голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова і колишнього керівника Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка до Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Відбувається масштабний наступ на конкурси з відбору керівників податкової і митної служб..

Нам відомо, що в Окружний адміністративний суд Києва вже подано заяви про забезпечення позову щодо зупинення іншого конкурсу - на зайняття вакантної посади голови Державної податкової служби", - повідомили УНІАН у Мінфіні, нагадавши, що минулого тижня цей суд уже заблокував конкурс з відбору голови Державної митної служби.

За даними Мінфіну, ініціаторами таких блокувань через судові інстанції стали колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров і «співчуваючі йому особи»: народний депутат Андрій Антонищак (за позовом якого було припинено конкурс на голову митниці - УНІАН), колишній керівник Харківської податкової адміністрації Станіслав Денисюк.

«Їхня стратегія базується навколо захисту прав пана Насірова щодо відновлення на посаді голови ДФС", - наголосили в Мінфіні.

Разом з тим Міністерство фінансів заявляє про відсутність підстав для зупинення проведення цих конкурсів, оскільки відповідні урядові розпорядження про старт пошуку керівників податкової і митниці не порушують жодних прав жодного із заявників.

У зв'язку з цим уряд використовуватиме всі законні можливості для захисту конкурсів, зокрема, вже подано клопотання про скасування рішення суду про зупинення конкурсу з відбору голови Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака призупинив конкурс з відбору керівника Державної митної служби і заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби проводити цей конкурсний відбір.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому голові ДФС Насірову в припиненні конкурсів з відбору керівників податкової і митної служб.

Раніше Комісія з питань вищого корпусу державної служби визначила по три претенденти на посади керівників державних податкової та митної служб.

Зокрема, кандидатами на посаду голови податкової служби стали заступник міністра фінансів Сергій Верланов, виконавчий директор компанії «Стандарт-аудит» Дмитро Олексієнко та заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

Кандидатами на посаду голови митної служби стали проректор Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов і керівник громадської організації «Центр розвитку цифрової економіки» Андрій Саварець.

Довідка УНІАН.

У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планується завершити до кінця квітня поточного року.

#Мінфін#податкова.

Источник материала
Поделиться сюжетом