13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У представництві ЄС в Україні вважають, що функції СБУ необхідно обмежити
У представництві ЄС в Україні вважають, що функції СБУ необхідно обмежити

У представництві ЄС в Україні вважають, що функції СБУ необхідно обмежити

Ілюстративне фото.

У представництві Євросоюзу в Україні вважають, що функції Служби безпеки України мають бути обмежені контррозвідкою, контртерроризмом і захистом державної таємниці.

Про це в ході шостої зустрічі парламентсько-громадянської платформи в Києві заявила заступник голови представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо Служба безпеки України хоче посилити співпрацю з міжнародними партнерами, дуже важливо підвищити рівень довіри на міжнародному рівні та всередині країни", - сказала Вайдеманн.

Вона зазначила, що відсутність реформ в СБУ перешкоджає зміцненню довіри і подальшій інтеграції України в західні країни, у зв'язку з чим реформу спецслужби, на її думку, необхідно реалізовувати в найкоротші терміни.

"Функції СБУ повинні бути обмежені контррозвідкою, контртерроризмом і захистом державної таємниці.

У той же час, СБУ повинна позбутися функцій у сфері економічної і організованої злочинності", - констатувала Вайдеманн.

Крім того, вона висловила надію, що новий президент і майбутній склад Верховної Ради продовжать реформування судового та правоохоронного сектора, яке проводилося в останні роки.

Зокрема, за її словами, необхідно удосконалити систему добору суддів та запровадження ефективних критеріїв оцінки їх доброчесності.

Крім того, заступник голови представництва ЄС в Україні зазначила, що повноцінне реформування має торкнутися і органів прокуратури.

Серед іншого, вона сподівається, що новий президент України продовжить слідувати європейській та євроатлантичній інтеграції.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

20 травня керівник Служби безпеки України Василь Грицак подав у відставку.

Раніше Петро Порошенко звільнив Павла Демчину з посади першого заступника глави СБУ.

Источник материала
Поделиться сюжетом