Нацрада пропонує санкції за агітацію недержавною мовою
Нацрада пропонує санкції за агітацію недержавною мовою

Нацрада пропонує санкції за агітацію недержавною мовою

16 липня, 2019, 17:00.

.

Нацрада з питань телебачення має застосовувати санкції проти телерадіомовників через порушення закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” в частині оприлюднення матеріалів передвиборної агітації й політреклами українською мовою.

“Національна рада одним зі своїх ключових завдань у рамках моніторингу виконання телерадіомовниками вимог виборчого законодавства ставить, зокрема, й мову політичної агітації та політичної реклами.

За наявності порушень ініціюватиму призначення перевірок таких мовників і, відповідно, застосування санкцій”, - пояснив член Нацради.

Водночас він уточнив, що такої санкцією може стати “оголошення попередження”.

Крім того, відповідно до норм чинного законодавства, інформацію про зафіксовані порушення “мовного” закону Нацрада передаватиме до ЦВК та правоохоронних органів.

Перший помічник президента Володимира Зеленського Борис Шефір назвав Володимира Путіна "розумною людиною, з якою можна домовитися", та заявив про необхідність скасування закону про українську мову як державну і перегляду мовних квот на радіо і телебаченні.

Зеленський пообіцяв проаналізувати мовний закон і "реагувати відповідно до повноважень".

Голова Офісу президента України Андрій Богдан припустив проведення в Україні референдуму з надання російській мові статусу регіональної в Луганській і Донецькій областях.

16 липня набрав чинності закон про забезпечення функціонування української мови як державної.

Источник материала
Поделиться сюжетом