Експерти назвали причину масового отруєння людей на весіллі на Яворівщині. Господині, що готували страви в домашніх умовах, були носіями сальмонели

Експерти назвали причину масового отруєння людей на весіллі на Яворівщині. Господині, що готували страви в домашніх умовах, були носіями сальмонели

У четвер, 12 вересня, експерти назвали причину масового отруєння людей, які 31 серпня святкували весілля с.

Наконечне II у ресторані «Фазенда».

12 людей, що були на весіллі і поправинах, серед яких одна дитина, 3-4 вересня звернулися по допомогу до медиків з симптомами харчового отруєння.

Усіх їх госпіталізували в інфекційне відділення Новояворівської районної лікарні.

«У п’ятьох хворих діагностували сальмонельоз, у решти – іншу кишкову флору.

Стан здоров’я у всіх задовільний.

Сьогодні перших хворих почнуть виписувати з лікарні додому», – повідомив ZAXID.NET начмед Новояворівської районної лікарні Богдан Жмурко.

Олеся Кузьмин, головний спеціаліст відділу локалізації та ліквідації спалахів ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, повідомила ZAXID.NET, що вони отримали результати лабораторних обстежень.

«Обстеження проводилися як у ресторані, так і в домашніх осередках, де зберігалися продукти.

Обстежували і працівників ресторану, і людей зі сторони молодої і молодого, які брали участь у приготуванні продукції.

Серед працівників ресторану не виявлено носіїв сальмонели.

У змивах з ресторану також.

А ось двоє осіб, які брали участь у приготуванні страв удома, були носіями сальмонели.

У холодильнику, де зберігалися продукти, також висіяли сальмонелу», – каже Олеся Кузьмин.

За її словами, на весіллі окрім страв, які готували в ресторані, приносили і продукцію, яку готували в домашніх умовах – на фуршетний і козацький столи.

У яких саме продуктах була сальмонела, встановити не вдалося, бо на момент проведення перевірки вже не було залишків продукції.

До лікарні з симптомами отруєння потрапили люди, які були на весіллі, і ті, які прийшли тільки на поправини.

У ресторані «Фазенда» також виявили деякі порушення.

На момент перевірки, за словами Олесі Кузьмин, не дотримувалася потоковість, тобто, перетиналася сира і готова продукція, готувалися небезпечні в епідвідношенні страви тошо.

«Та найбільше порушення ресторану полягає у тому, що він не мав права дозволити використання приносної продукції», – каже Олеся Кузьмин.