Комітет ВР рекомендує нардепам усунути Геращенко від 5 засідань через слова про "зелених чоловічків"
Комітет ВР рекомендує нардепам усунути Геращенко від 5 засідань через слова про "зелених чоловічків"

Комітет ВР рекомендує нардепам усунути Геращенко від 5 засідань через слова про "зелених чоловічків"

15:27, 12 вересня 2019.

Політика.

Для підтримки ухваленого комітетом рішення необхідно 226 голосів.

Ірина Геращенко порівняла фракцію "Слуга народу" із "зеленими чоловічками" / фото УНІАН.

Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити рішення про позбавлення співголови фракції «Європейська солідарність» Ірину Геращенко права брати участь у роботі п’яти пленарних засідань.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували шість членів комітету – депутати від фракції «Слуга народу».

П’ять членів комітету проголосували проти.

Сама Геращенко не прийшла на засідання комітету.

Представники фракції «ЄС» заявляли, що вона не отримала листа-звернення голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії щодо необхідності розгляду питання на комітеті через висловлювання Геращенко на адресу членів фракції.

Коментуючи ухвалене рішення, народний депутат України від фракції «ЄС», член комітету Олег Синютка заявив: «Ви продемонстрували політичну розправу, абсолютно не маючи підстав».

За його словами, депутати від фракції «Слуга народу» показали, що «ідентифікують себе з тими людьми, які в 2014 році захопили Крим, і таким чином розпочали агресію».

Синютка наголосив, що це рішення не відповідає юридичним нормам, а в політичному плані зроблено все, щоб вилучити із сесійної зали керівника опозиційної фракції.

«Звичайно, що ви забили великий цвях в майбутню злагоджену роботу цього парламенту», - наголосив він.

Відповідно до законодавства, тепер парламент 226 голосами в сесійній залі має підтримати рішення, яке рекомендовано профільним комітетом.

Як повідомляв УНІАН, 10 вересня у Верховній Раді виникла суперечка за участі голови парламенту Дмитра Разумкова, співголови фракції «ЄС» Ірини Геращенко та депутатів від цієї фракції.

Під час розгляду законопроекту про внесення змін до Регламенту ВР Геращенко звинуватила партію «Слуга народу» у «захопленні» парламенту.

За її словами, 5 років тому «зєльониє чєловєчкі захопили Крим, зараз зєльониє чєловєчкі захоплюють парламент».

Разумков перервав Геращенко і зауважив, що не варто порівнювати депутатів з тим, що відбувалося у 2014 році, і наголосив, що це неприпустимо.

У відповідь депутати, принаймні, від «Слуги народу», почали гучно аплодувати і не припиняли цього робити, доки Геращенко стояла за трибуною.

У відповідь на це депутати від «ЄС» підійшли до трибуни, оточили її й екс-президент України, депутат від «ЄС» Петро Порошенко закликав Разумкова увімкнути мікрофон Геращенко та надати можливість договорити.

Спікер сказав, що надає їй слово.

Геращенко продовжила свій виступ тим, що в сесійній залі «ми бачимо, як Верховна Рада незалежної України перетворюється на парламент АР Крим».

Депутати знову почали аплодувати, а Геращенко закликала Разумкова «заспокоїти свій югенд тут і не давати права перекрикувати опозицію».

Після цього у сесійній залі почали лунати вигуки «Ганьба!».

«Зараз весь світ бачить, як опозицію спочатку відсадили на гальорку.

Потім її захлопують і перекрикують.

І далі, навіть не прийнявши ще закон з цинічною назвою про протидію зловживанням прав народних депутатів щодо законодавчої ініціативи, його вже виконують», - сказала Геращенко.

Вона розкритикувала положення цього законопроекту.

Після виступу Геращенко депутати від «ЄС» залишили трибуну.

#Ірина Геращенко.

Источник материала
Поделиться сюжетом