Гончарук звільнив заступницю Скалецької
Гончарук звільнив заступницю Скалецької

Гончарук звільнив заступницю Скалецької

Кабінет міністрів України звільнив заступницю очільниці Міністерства охорони здоров’я Зоряни Скалецької - Младену Качурець, яка подала у відставку.

Про це йдеться у розпорядженні від 18 грудня, яке оприлюднено на Урядовому порталі за підписом прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

"Звільнити Качурець Младену Ігорівну з посади заступника міністра охорони здоров’я України за власним бажанням", – вказано в тексті документа.

Наразі Зоряна Скалецька не коментує ситуацію, що склалась у міністерстві.

Там ідеться, що нове керівництво хоче звільнити ключових працівників МОЗ, які втілювали реформу охорони здоров'я, і це, мовляв, ставить під загрозу продовження цієї реформи.

Працівники МОЗ зазначають, що попри публічні запевняння влади щодо продовження реформи охорони здоров'я, останні три із половиною тижні "робота міністерства фактично паралізована".

Тим часом у Мережі з'явився аудіозапис, на якому новопризначений заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук запропонував написати заяву на звільнення гендиректору Директорату медичних послуг Оксані Сухоруковій.

Вона йому відмовила.

Сам Олексій Гончарук заявив, що "жодна чесна, професійна та компетентна людина не має бути звільнена з посади без належних підстав".

Також він зазначив, що не сумнівається у професійних якостях нової очільниці міністерства Зоряни Скалецької.

Прем'єр висловив сподівання, що після повернення з відрядження Скалецька знайде шляхи вирішення проблеми всередині МОЗ.

У грудні заступниця міністерки охорони здоров’я України Младена Качурець і генеральний директор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта вирішили звільнитися з Міністерства охорони здоров’я України.

За їхніми словами, підставою для такого рішення стала відсутність командної роботи у міністерстві.

Источник материала
Поделиться сюжетом