ЗМІ повідомили про чергову спробу Гончарука піти у відставку – цього разу через суперечку з Зеленском про бізнес-інтереси Коломойського
ЗМІ повідомили про чергову спробу Гончарука піти у відставку – цього разу через суперечку з Зеленском про бізнес-інтереси Коломойського

ЗМІ повідомили про чергову спробу Гончарука піти у відставку – цього разу через суперечку з Зеленском про бізнес-інтереси Коломойського

ins{.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук натякнув на бажання залишити посаду в ході суперечки з президентом України Володимиром Зеленським з приводу ротації кадрів в трьох енергокомпаніях, пов'язаних з бізнес-інтересами олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє “Дзеркало тижня" з посиланням на джерело.

"Прем'єр-міністр Олексій Гончарук був викликаний сьогодні до президента Зеленського, де під час зустрічі серед іншого Зеленський поставив Гончаруку питання про рішення Кабміну про зміну глав трьох енергокомпаній, включаючи Центренерго, якими керувала довірена особа Ігоря Коломойського", - йдеться у повідомленні.

За словами джерела, Зеленський повідомив про те, що Коломойський був вкрай невдоволений цими кадровими змінами, та поцікавився їхніми причинами.

У відповідь Олексій Гончарук заявив, що йому незрозуміла генеральна лінія: то ми боремося з Коломойським, то ми не боремося з Коломойським, то ми покращуємо відносини з МВФ, то ми їх псуємо.

"Якщо я щось неправильно розумію, так, можливо, я пішов? (у відставку - ред.)", - запитав прем'єр Зеленського, за словами джерела.

Причиною такої ситуації, судячи з усього, стало рішення Кабміну про зміну керівництва компанії "Центренерго" і трьох обленерго, які готують до приватизації.

Зміна менеджменту підприємств була здійснена з метою прискорення підготовки цих підприємств до приватизації.

Більше того, видання "НВ" повідомило, що Гончарук того самого дня навіть написав заяву про відставку на ім'я президента.

Таке рішення пов'язують невдоволенням Гончарука ситуацією, в якій медіа публічно обговорюють кандидатури для його можливої заміни, але і не тільки.

Останньою краплею терпіння Гончарука, за словами одного з джерел, близького до ситуації, стала зустріч між президентом, міністром юстиції Денисом Малюською і бізнесменом Ігорем Коломойським, де глава держави розкритикував міністра.

До приходу в уряд Малюська, так само як і Гончарук, працював у BRDO/World Bank Group і вважався людиною, близькою до прем'єра.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент Володимир Зеленський може призначити бізнесмена Сергія Тігіпка на посаду прем'єр-міністра замість Олексія Гончарука.

Однак прем'єр-міністр України Олексій Гончарук тоді заявив, що не писав заяви про свою відставку і не обговорював цю тему з президентом Володимиром Зеленським.

Теги по теме
Алексей Гончарук
Источник материала
Поделиться сюжетом