У МОЗ прокоментували чутки про відставку Ємця
У МОЗ прокоментували чутки про відставку Ємця

У МОЗ прокоментували чутки про відставку Ємця

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець не збирається йти у відставку.

Про це заявив його прессекретар Артем Дехтяренко в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ми з міністром учора говорили.

Ми працюємо майже в цілодобовому режимі, працюємо посилено, щоб досягти цих поставлених завдань.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець не збирається у відставку", - наголосив він.

За словами Дехтяренка, позиція міністра Ємця полягає в тому, що він прийшов до влади, щоб провести медичну реформу і щоб допомогти Україні подолати епідемію коронавірусу.

Зазначимо, напередодні, 23 березня, нардеп зі "Слуги народу" Олександр Дубінський та його політичний опонент з "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своїх Telegram-каналах повідомили, що Ємець нібито збирається подати у відставку.

Він закликав Раду ухвалити кілька законів та ратифікаційних документів, заслухати звіт керівників силових структур, а також здійснити кадрові перестановки в уряді.

Під час засідання фракції "Слуга народу" ввечері 3 березня президент Зеленський озвучив список міністрів на звільнення та кандидатів на їхню посаду.

Очікувалося, що окрім прем’єр-міністра Олексія Гончарука, будуть також змінені понад 10 міністрів, а декілька міністерств планується розділити.

Увечері 4 березня Рада проголосувала за відставку Гончарука та його уряду, призначення новим прем'єр-міністром Дениса Шмигаля, а також затвердила новий склад Кабінету міністрів, у якому залишились лише 6 колишніх міністрів.

Детальніше про новий склад уряду читайте за посиланням.

Источник материала
loader
loader