Суддя у справі Чорновол відхилив заяву адвокатів про відвід прокурорів
Суддя у справі Чорновол відхилив заяву адвокатів про відвід прокурорів

Суддя у справі Чорновол відхилив заяву адвокатів про відвід прокурорів

Суддя у справі екснардепки Тетяни Чорновол відмовився розглядати заяву її адвокатів про відвід усіх прокурорів у справі. Про це він заявив на засіданні Печерського районного суду в Києві.

Так, слідчий суддя Сергій Вовк залишив заяву без розгляду та пішов до нарадчої кімнати, щоб ухвалити рішення про обрання запобіжного заходу для підозрюваної.

Нині у Печерському районному суді Києва розглядають клопотання прокурорів ДБР щодо застосування до Тетяни Чорновол запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Напередодні повідомлялося, що адвокати народної депутатки VІІ скликання Тетяни чорновол заявили про відвід усіх прокурорів ДБР у справі.

Ранішеколишній депутатці Тетяні Чорновол офіційно оголосили про підозру в умисному вбивстві. Її звинувачують у вбивстві Володимира Захарова 1948 року народження, який, на думку слідчих, помер внаслідок того, що політикиня та її спільник, якого ще не встановили, під час Революції Гідності підпалили будівлю на вулиці Липська, 10, де був головний офіс Партії регіонів.

Під час проведення обшуку у неї вилучили арсенал холодної та вогнепальної зброї. У разі доведення провини підозрюваній загрожує позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Після цього п’ятий президент України Петро Порошенко назвав справу проти Чорновол "перемогою сил реваншу" і закликав президента Володимира Зеленського припинити свавілля.

Водночас сама Чорновол на судовому засіданні щодо обрання їй запобіжного заходу заявила про відвід судді Сергія Вовка. Вона вважає, що він має до неї конфлікт інтересів, оскільки цей же суддя свого часу засудив Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі. А після цього екснардепка разом із Луценком, коли він був на посаді генпрокурора, конфісковували півтора міліарда доларів коштів четвертого президента України Віктора Януковича.

Однак суд не погодився задовольнити відвід судді через брак об'єктивних доказів упередженості Вовка.

Источник материала
loader
loader