Індекс мільярдерів Bloomberg порахував, як збіднів Ахметов після втечі Януковича
Індекс мільярдерів Bloomberg порахував, як збіднів Ахметов після втечі Януковича

Індекс мільярдерів Bloomberg порахував, як збіднів Ахметов після втечі Януковича

Найбагатша людина України Рінат Ахметов втратив 80% своїх статків за останні сім років.

Про це пише Bloomberg.

Зазначаєтья, що до втечі експрезидента Віктора Януковича статки Ахметова в 2013 році становили $22,4 мільярда, але на сьогодні впали на 80%, що є одним з найбільш значних падінь, яке відстежується індексом мільярдерів Bloomberg.

У виданні пишуть, що на статки власника більше десятка компаній і президента футбольного клубу «Шахтар» «вдарило» падіння сировинних ринків.

«53-річний бізнесмен викував конгломерат з руїн пострадянського періоду, уникнув переслідування і врятував свою імперію від більш ніж десятирічного періоду політичної нестабільності, включаючи анексію Криму Росією і військовий конфлікт з підтримуваними Кремлем сепаратистами», - йдеться в матеріалі.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв звільнити українських олігархів від впливових позицій, однак нещодавно призначив колишнього топменеджера ДТЕК прем'єр-міністром.

На думку журналістів, це може бути сигналом, що його відносини з Ахметовим стали теплішими, хоча президент каже, що це просто збіг.

Як повідомлялося, на Банковій визнали: Ахметов допомагає.

На думку журналістів, нинішнім завданням українського магната є збереження його бізнесу на плаву, оскільки пандемія коронавірусу призвела до зниження цін на промислові товари.

Для однієї з компаній Ахметова - найбільшого виробника сталі в країні Метінвесту важкі часи почалися минулого року з падіння світових цін на метали, а також зростання курсу гривні у відношенні до долара більш ніж на 16%, що призвело до зниження прибутку холдингу.

За словами пресслужби компанії, ситуація була настільки поганою, що компанія скасувала традиційну новорічну вечірку в престижному ресторані.

Згідно з повідомленням Метінвесту, в цьому місяці компанія не зіткнулася з проблемою браку замовлень, але може призупинити деякі проєкти модернізації під час кризи.

Також ще ще одна компанія Ахметова може постраждати через теплу погоду взимку.

В енергокомпанії ДТЕК споживання електроенергії та природного газу зменшилося, що може на 30% зменшити видобуток вугілля.

Про це заявив генеральний директор Максим Тимченко на пресконференції.

За словами Тимченка ДТЕК інвестував близько $1,2 мільярда у відновлювану енергію, але в цій області може втратити також втратити кошти, оскільки глобальна економіка сповільнюється, а державне регулювання робить галузь менш привабливою для інвестицій.

«ДТЕК звик покладатися на себе в кризових ситуаціях і вирішувати їх.

Але сьогодні наш запас міцності закінчився», - сказав Тимченко.

Ще в одній холдинговій компанії мільярдера СКМ, заявили, що планують зосередитися на «основних» промислових підприємствах, а не розширювати сільськогосподарську діяльність компанії Harv.

До відома, у 2020 році Рінат Ахметов став одним з шести мільярдерів України, що потрапив до рейтингу Forbes.

Источник материала
loader
loader