Як поєднання продуктів шкідливі для мозку
Як поєднання продуктів шкідливі для мозку

Як поєднання продуктів шкідливі для мозку

Нове дослідження про сумісність продуктів зробили вчені Американської академії неврології та опублікували в журналі Neurology, пише Medicall Press.

Вчені вивчили впродовж 5 років раціон 627 літніх людей — їхній середній вік становив 78 років.

На початку дослідження всіх учасників попросили записати, які види продуктів вони зазвичай їдять і в якому поєднанні.

Результати показали, що люди, у яких згодом розвинулася деменція, поєднували продукти іншим способом, ніж ті, у кого не розвинулись нейродегенеративні захворювання.

Дослідження дозволило вченим визначити найбільш шкідливе для роботи мозку поєднання продуктів.

Ним виявився сніданок, який містив оброблене м'ясо і крохмалисті продукти: картоплю, печиво і тістечка.

Учасники, які їли таку ж кількість м'яса, але поєднували його з більш здоровими продуктами, зокрема овочами, мали менші ризики деменції.

Як поєднання продуктів шкідливі для мозку - Фото 1

Дбайте, щоб в раціоні було достатньо овочів / Фото Unsplash.

Існує складна взаємопов'язаність продуктів в раціоні людини.

Важливо розуміти, як ці різні харчові поєднання можуть впливати на мозок, тому що дієта може бути чудовим способом запобігання деменції,.

– зазначив автор дослідження Сесілія Самьері, доктор філософії з Університету Бордо у Франції.

Пацієнт практично не усвідомлює, що з ним відбувається.

Теги по теме
Здоровье исследование Здоровая жизнь Анастасия Лукашевская
Источник материала
loader
loader