Моз: Медики, які повинні отримати 300% надбавки за березень, - отримають ці гроші
Моз: Медики, які повинні отримати 300% надбавки за березень, - отримають ці гроші

Моз: Медики, які повинні отримати 300% надбавки за березень, - отримають ці гроші

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв, що медики, які повинні отримати набавку в 300% до заробітньої плати за березень, - отримають ці гроші. Про це Степанов заявив під час брифінгу, який транслював "112 Україна".

За словами Степанова, всі без винятку кошти були перераховані в області і медики вже повинні були отримати надбавку в 300%. Однак, міністр підкреслив, що місцева влада знаходить "набір відмовок" на питання: "Чому вони не перерахували надбавки в повному обсязі і в зазначені терміни".

"Скажу вам відверто: я був шокований тим, що вони мені почали розповідати. Вони почали шукати різні якісь коми, "а там ми врахували по такій постанові, а там ми рахували по такому наказу Міністерства соціальної політики", і далі там ще набір у них відмовок, чому вони не перерахували в повному обсязі, чому вони порахували за відпрацьований час", - розповів міністр.

Степанов зазначив, що в МОЗ зібрали всі списки медпрацівників, які повинні отримати надбавки до зарплати, і до кінця тижня місцева влада повинна відзвітувати щодо виплат.

"Я зараз звертаюся до всіх наших медичних працівників, які повинні були отримати заробітну плату 300% за березень місяць: Ви її отримаєте найближчим часом, ми вам це обіцяємо, під особисту відповідальність", - заявив глава МОЗ.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляв, що медики отримають доплати за роботу з пацієнтами з Covid-19 у розмірі 300% зарплати разом з нарахуванням зарплати за квітень.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради підтримали зміни до державного бюджету 13 квітня 2020 року під час позачергового пленарного засідання.

З держбюджету виділять 64,7 млрд грн на Фонд боротьби з коронавірусом. У державному бюджеті також передбачено 15,8 млрд грн для доплат до зарплат медпрацівникам, а самі витрати МОЗ збільшать на 16,4 млрд грн. 

18 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон №553-IX про внесення змін у державний бюджет на 2020 рік.

Теги по теме
Министерство здравоохранения эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader