Кулеба назвав країни, які чекатимуть українських туристів цього літа
Кулеба назвав країни, які чекатимуть українських туристів цього літа

Кулеба назвав країни, які чекатимуть українських туристів цього літа

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, в які країни українці зможуть полетіти відпочивати вже цього літа. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

Ми плануємо відкривати авіасполучення від 15 червня, але звісно ми можемо відкритися, але треба, щоб наші партнери теж відкрилися. Тому ми зараз ведемо перемовини з країнами, щоб вони відкривалися для нас і щоб наші літаки могли вже регулярно мати рейси
пояснив міністр.

Також Кулеба уточнив, які країни вже домовляються з Україною.

"Ми вже поговорили з Туреччиною, і вона вже готова приймати укранських туристів. Працюємо з Грецією, з Іспанією. Тобто з країнами, які найбільш популярні серед українців.

В Іспанії ситуація дуже складна тому що вони планували відкриватися для сусідів, для Франції та Португалії, але там не проста пандеміологічна ситуація, тому вони перенесли відкриття. Але ми виходимо з того, що загалом за другу половину червня країни будуть ухвалювати рішення про те, коли і на яких умовах відкриватися. Тому в принципі ми поступово будемо розраховувати на відновлення авіасполучення вже протягом липня, серпня", - заявив він.

Нагадаємо, 5 червня авіасполучення в Україні почало відновлюватися, а регулярні рейси розлетяться в межах України. 

Відео Очільник МЗС Дмитро Кулеба - про долю закордонних мандрівок, трудову міграцію та дипвізит до Берліна

Відсьогодні українці можуть подорожувати літаками всередині країни. Про долю закордонного авіасполучення, трудову міграцію українців до сусідніх країн, а також про підсумки дипломатичного візиту до Німеччини та не лише розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.  

Источник материала
Поделиться сюжетом